Dopredsjednik Vlade FBiH Toni Kraljević sastao se s čelnicima BZK „Preporod“ i HKD „Napredak“

 Dopredsjednik Vlade FBiH Toni Kraljević sastao se s čelnicima BZK „Preporod“ i HKD „Napredak“

Dopredsjednik Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i ministar finansija Toni Kraljević sastao se u utorak 23. januara 2024. godine u sjedištu Ministarstva u Sarajevu s predsjednikom HKD „Napredak“ dr. Nikolom Čičom i predsjednikom BZK „Preporod“ prof. dr. Sanjinom Kodrićem.

Na sastanku su sudjelovali i voditeljica Stručne službe HKD „Napredak“ Dragana Radić Poljo i generalni sekretar BZK „Preporod“ Nazif Salčin.

Tokom ovog susreta ukazano je na značaj ovih temeljnih organizacija kulture naroda u Bosni i Hercegovini te je istaknuto kako su HKD „Napredak“ i BZK „Preporod“ među najznačajnijim organizacijama kulture u našoj zemlji koje baštine kulturnu i povijesnu tradiciju naroda u BiH. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima rješavanja njihovih statusnih pitanja i načina finansiranja jer će tek na taj način u punom kapacitetu moći dati svoj doprinos. Ministar Kraljević je u prijateljskom i susretljivom razgovoru naglasio da je svjestan značaja temeljnih organizacija kulture naroda BiH i izrazio punu podršku svim budućim projektima, ali i opstojnosti rada organizacija kulture čija se povijesna i kulturna vrijednost trebaju i moraju očuvati.

 

IZVOR: HKD „Napredak“

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.