Dokumentarno-igrani serijal “Bio jednom jedan”

 Dokumentarno-igrani serijal “Bio jednom jedan”

Dokumentarno-igrani serijal “Bio jednom jedan” u trajanju od dvanaest epizoda u nedjelju je počeo sa emitovanjem na BIR televiziji od 18.15 sati, i bit će emitiran u narednih dvanaest sedmica u navedenom terminu, kao i srijedom od 20 sati u repriznom terminu.

“Bio jednom jedan” je autorski projekat Nusmira Muharemovića, Mirze Begovića i Irfana Kasumovića koji je zamišljen kao omaž jednom od najvećih bosanskohercegovačkih pisaca Nedžadu Ibrišimoviću, a sam serijal će prikazivati retrospektivno priče i drugih bosanskohercegovačkih autora.

Također, vrijedan segment samih priča jeste prikaz bosanskohercegovačkih historijskih ličnosti, starih gradova i historijskih spomenika. Autor scenarija za igrane dijelove serijala je Mirza Begović koji je i reditelj serijala zajedno sa Irfanom Kasumovićem.

Producent serijala je Nusmir Muharemović. Osim Irfana Kasumovića i Nusmira Muharemovića u serijalu igra i Mirza Mušija. Osim Nedžada Ibrišimovića, Alije Nametka i Derviša Sušića, čije su priče ekrenizovane, “Bio jednom jedan” priča priče i novih savremenih autora Saida Štete, Mirne Smajić i Mirze Begovića.

 

 

Izvor: Faktor.ba

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.