Delegacija Kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH posjetila BZK “Preporod”

 Delegacija Kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta FBiH posjetila BZK “Preporod”

Predstavnici Kluba delegata iz reda bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posjetili su danas Direkciju BZK „Preporod“.

Delegaciju su sačinjavali predsjednik Kluba Jasmin Duvnjak, delegat Elvedin Mušanović, savjetnik Almedin Aliefendić i sekretar Doma naroda Izmir Hadžiavdić. Delegaciju su primili predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić sa saradnicima, predsjednica Upravnog odbora prof. dr. Almedina Čengić te član Upravnog odbora i zamjenik predsjednika Skupštine prof. dr. Alen Kalajdžija.

Predsjednik Kodrić, zahvalivši se na posjeti, upoznao je  goste s historijatom kao i aktuelnim projektima i aktivnostima koje realizira ova temeljna ustanova kulture bošnjačkog naroda te podsjetio na neriješen status BZK „Preporod“ kao i ostalih temeljnih organizacija kulture naroda Bosne i Hercegovine.

U  nastavku razgovora Duvnjak i ostali članovi delegacije istaknuli su bezrezervnu podršku ovoj kao i ostalim temeljnim organizacijama kulture naroda Bosne i Hercegovine i njihovim projektima te dodali da se zdušno zalažu za institucionalno rješavanje njihovoga statusa.

Izvor: Fena

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.