Delegacija BZK “Preporod” susrela se sa ministrom Alikadićem

 Delegacija BZK “Preporod” susrela se sa ministrom Alikadićem

Ovom prilikom, predsjednik Kodrić je upoznao ministra Alikadića sa tekućim aktivnostima najstarije bošnjačke kulturne ustanove, ali i bogatim programskim sadržajima koje su planirali tokom 2020. godine, kada se navršava 30 godina od obnavljanja ove organizacije koja tradiciju vodi iz 1903. godine.

Također, prof. dr. Kodrić je istakao da su 2020. godinu proglasili „Godinom ‘Preporoda'“, ali da je zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa plan aktivnosti značajno izmijenjen s obzirom na okolnosti.

Ministar Alikadić je svoje goste upoznao sa naporima koje ulaže ne bi li maksimalno sačuvao sektor kulture, s obzirom na aktuelnu krizu.

Izrazio je i zadovoljstvo što članstvo „Preporoda“ i u vremenima krize nije klonulo duhom te se vrlo brzo prilagodilo okolnostima i nastavilo provoditi svoju značajnu misiju.

„Nacionalna kulturna društva u Kantonu Sarajevo su veliko bogatstvo koje svojim postojanjem doprinose kulturnoj raznolikosti Kantona Sarajevo, te ih zbog toga treba tretirati ustanovama od ‘posebnog značaja'“, istakao je ministar Alikadić.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.