Članovi Galerije „Preporod“ Zenica u posjeti KDB „Preporod“ Split

 Članovi Galerije „Preporod“ Zenica u posjeti KDB „Preporod“ Split

Članovi Galerije „Preporod“ Zenica posjetili su KDB „Preporod“ Split i u okviru ranijih dogovora započeli realizaciju kreativnih radionica za žene i djecu. Susreti članova Galerije „Preporod“ Zenica i članova Kulturtnog društvo Bošnjaka „Preporod“ Split otpočeli su 30. septembra 2023. godine. Ovom prilikom realizirana je radionica za žene „Decoupage na staklu“ koju je prezentirala i uradila predsjednica Galerije „Preporod“ Zenica gospođa Amna Sofić. Radionici je prisustvovalo 10 žena, koje su imale priliku upoznati se sa tehnikom decoupagea i nakon toga je primijeniti na staklu. Za radove nastale na ovoj radionici, kao i za radove koji će nastati na sljedećim radionicama bit će organizirana izložba u prostorijama KDB „Preporod“ Split.

Tokom boravka u Splitu domaćini su posjetili znamenitosti Splita te upriličili zajednički sastanak BZK „Preporod“ Srebrenik, Galerije „Preporod“ Zenica i KDB „Preporod“ Split, gdje su dogovorene aktivnosti za sljedeću godinu u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Galerija „Preporod“ Zenica će i naredni vikend, od 7. do 8. oktobra 2023.godine, nastaviti sa realizacijom radionice za žene i djecu. Predviđeno je da se realiziraju sljedeće radionice: „Izrada čipke na drvenim predmetima“, koju će upriličiti Paša Begović i Amira Hrustić, „Izrade sapuna filacnjem vune“, koju će realizirati Amna Sofić i Aida Hodžić Pašalić te radionica za djecu o temi „Bosanski ćilim“ i „Stećci“, koju će realizirati Azra Moćević i Nejira Serdarević.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.