BZK „Preporod“ Vitez uručena Plaketa Općine Vitez za sveukupan doprinos u promociji kulturne baštine i tradicije Viteza

 BZK „Preporod“ Vitez uručena Plaketa Općine Vitez za sveukupan doprinos u promociji kulturne baštine i tradicije Viteza

Na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vitez, koja je održana 28. aprila 2022. godine, a u povodu Dana Općine Vitez, BZK „Preporod“ Vitez uručena je Plaketa Općine Vitez za sveukupan doprinos u promociji kulturne baštine i tradicije Viteza. Plaketu su uručili načelnik Općine Vitez Boris Marijanović i predsjednik Općinskog vijeća Vitez Hidajet Sivro.

Predsjednik BZK „Preporod“ Vitez Damir Bešić zahvalio se svim udruženjima, kolektivima i pojedincima koji su kandidirali BZK „Preporod“ Vitez za ovo priznanje, a zatim i općinskim vijećnicima koji su podržali ovaj prijedlog. Plaketa je važno priznanje lokalne zajednice u kojoj djeluje BZK „Preporod“ Vitez, ali i obaveza da se i dalje nastavi sa kvalitetnim radom i ostvarivanjem osnovne misije i ciljeva BZK „Preporod“ Vitez.

Ovo priznanje plod je zajedničkog zalaganja i truda svih članova BZK „Preporod“ Vitez, djece, omladine, roditelja, vođa sekcija i rukovodstva, ali i prijatelja sa kojima BZK „Preporod“ Vitez sarađuje u Vitezu, Bosni i Hercegovini i van njenih granica.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.