BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Srebrenik predstavio monografiju „BZK ,Preporod‘ Srebrenik 1995–2022.“

 BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Srebrenik predstavio monografiju „BZK ,Preporod‘ Srebrenik 1995–2022.“

U ponedjeljak, 20. februara 2023. godine u Srebreniku održano je predstavljanje monografije BZK „Preporod“ Srebrenik 1995–2022. autora Razima Slanjankića u izdanju Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Gradsko društvo Srebrenik. Predstavljanje monografije upriličeno je u okviru manifestacije Dani Povelje u Plavoj sali Doma kulture u Srebreniku, a povodom obilježavanja 120 godina od osnivanja kulturnog društva Bošnjaka „Gajret“, čiji je pravni nasljednik BZK „Preporod“. Predsjednik BZK „Preporod“ Srebrenik Razim Slanjankić na samom početku je prisutne upoznao sa ulogom i značajem BZK „Preporod“ kroz historiju te njegovim aktivnostima u 2022. godini i odao priznanje svima onima koji su u proteklim godinama i decenijama dali svoj doprinos razvoju ovog društva.

Promotor monografije BZK „Preporod“ Srebrenik 1995–2022. bio je dr. Edis Bajić, predsjednik zajednice općinskih / gradskih društava BZK „Preporod“ TK. U toku trajanja ovog programa uručene su zahvalnice svim dosadašnjim predsjednicima BZK „Preporod“, članovima upravnih odbora, rukovodiocima sekcija i predsjedavajućem skupštine, i to za doprinosu promociji i afirmaciji rada BZK „Preporod“– Gradsko društvo Srebrenik. Zlatna plaketa, kao posebno priznanje, dodijeljeno je prof. dr. Omeru Ibrahimagiću za doprinos u razvijanju naučne misli s posebnim fokusom na Bosnu i Hercegovinu.

Monografija BZK „Preporod“ Srebrenik 1995–2022. autora Razima Slanjankića predstavlja kompletan prikaz aktivnosti ovog društva od 1995. do 2022. godine. Knjiga je prikaz svih događaja, dešavanja i ljudi koji su obilježili rad BZK „Preporod“– Gradsko društvo Srebrenik. U muzičkom dijelu učestvovali su Vedad Suljić i Adela Smajlović.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.