Bajramski koncert u Mostaru povodom manifestacije “Dani Preporoda”

 Bajramski koncert u Mostaru povodom manifestacije “Dani Preporoda”

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” – Regionalno društvo Hercegovina organizira bajramski koncert koji će se održati 21. jula u Mostaru.

Predsjednik BZK “Preporod” – Regionalnog društva Hercegovina Harun Hasanagić naveo je kako se održavanje ovogodišnjeg bajramskog koncerta u Mostaru odvija u sklopu manifestacije “Dani Preporoda”, koja je počela 16. 7. 2021. i traje do 25. 7.2021. godine, a održava se u četiri grada u Bosni i Hercegovini; Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Trebinju.

“Potrudili smo se da bajramski koncert, koji će se održati u Mostaru, odražava tradiciju Bajrama, ali istovremeno i da, zahvaljujući izvođačima, planiranom scenariju, tehničkoj izvedbi i ostalim segmentima koji će ga sačinjavati, bude atraktivan i zanimljiv posjetiocima. Svakako, želimo iz Mostara ovim koncertom poslati jasne poruke prijateljstva”, kazao je Hasanagić.

Na koncertu će nastupiti: Eldin Huseinbegović, hor “Sejfullah” iz Konjica, Pavao Aničić iz Siska, Ezher Helja i glumac Mirza Mušija. Organizatori navode da je za ovaj koncert pripremljen i gost iznenađenja.

Koncert će se održati u ambijentalnom prostoru Centra za kulturu Mostar u 21.00 sati. Ulaz je besplatan.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.