Avdo Huseinović Fondu Memorijala KS ustupio vrijednu arhivsku građu

 Avdo Huseinović Fondu Memorijala KS ustupio vrijednu arhivsku građu

U Javnoj ustanovi „Fond Memorijala Kantona Sarajevo“ upriličen je sastanak direktora Ahmeda Kulanića i predsjednika Udruženja „Pravda“ Avde Huseinovića, poznatog i cijenjenog bošnjačkog bosanshohercegovačkog novinara, publiciste i autora desetina knjiga i dokumentarnih filomava o agresiji na Bosnu i Hercegovinu i zločinima koji su počinjeni u našoj državi.

Ovom prilikom, Huseinović je Fondu ustupio vrijednu arhivsku građu audio i video zapisa. Materijal, koji se odnosi na izjave, intervjue i ispovijesti bivših logoraša Bosne i Hercegovine, koristit će se za potrebe rada Fonda Memorijala, kako za muzejske zbirke i poslove tako i za potrebe arhiva i digitalnog arhiva Fonda Memorijala te uspostave Muzeja stradanja građana Bosne i Hercegovine u bivšem logoru Kon-Tiki u Vogošći.

Shodno intenziviranju i nastavku saradnje, Huseinović je najavio da će kompletnu dokumentaciju: audio, video, kao i sve druge materijale na kojima je radio i koje je stvarao od 1992. godine pokloniti Fondu Memorijala, kao najrelevantnijoj ustanovi u zemlji koja vjerno čuva historiju od zaborava.

Nastavak saradnje u narednom periodu bit će ozvaničen i potpisivanjem Memoranduma o saradnji.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.