Učešće članova BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Visoko povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

 Učešće članova BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Visoko povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine

Nizom manifestacija u Visokom je obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Kao i svake godine, središnja manifestacija bila je svečana sjednica Gradskog vijeća Visoko. Ove godine Bošnjačkoj zajednici kulture „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko pripala je čast da bude nosilac edukativnog i kulturnog dijela sjednice.

 

O važnosti 25. novembra za povijest Bosne i Hercegovine i njenu državnost govorio je historičar dr. Admir Mulaosmanović. U svom izlaganju govorio je i o važnim povijesnim događajima koji su predhodili I zasjedanju ZAVNOBiH-a, kao i događajima koji će slijediti kasnije, a koji su utjecali na državnost Bosne i Hercegovine.

Kulturni dio programa izveli su članovi hora i orkestra BZK „Preporod“ Visoko, kao i dramska i recitatorska sekcija. Preko 50 učesnika programa pokazali su samo dio sadržaja koji su pripremali prethodnih mjeseci. Kvalitet programa prepoznali su prisutni koji su uspješan nastup BZK „Preporod“ nagradili dugotrajnim aplauzima.

Predstavnici BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko zahvalili su se gradonačelniku Visokog gospodinu Mirzi Ganiću i predsjedavajućem Gradskog vijeća gospodinu Nikoli Pekiću na ukazanom povjerenju.

 

 

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.