Predsjednik BZK „Preporod“ uputio pismo saučešća porodici prof. dr. Fikreta Karčića

 Predsjednik BZK „Preporod“ uputio pismo saučešća porodici prof. dr. Fikreta Karčića

Povodom smrti uvaženog prof. dr. Fikreta Karčića, predsjednik BZK „Preporod“ prof. dr. Sanjin Kodrić uputio je pismo saučešća porodici prof. Karčića:

Poštovana gđo Karčić, poštovane kolege, dragi Hamza, Harune i Hikmete,

ovim putem u ime BZK „Preporod“ te u svoje ime i ime svojih saradnika Vama i Vašim porodicama izražavam iskreno i duboko saučešće povodom gubitka Vašeg supruga i oca, a našeg uvaženog kolege prof. dr. Fikreta Karčića.

Prof. dr. Fikreta Karčića iznimno smo cijenili kao istaknutog člana akademske zajednice, odnosno kao vrsnog intelektualca, ali i kao čovjeka visokih ljudskih kvaliteta. Njegov nastavno-naučni rad i njegova intelektualna pojava nesumnjivo su ostavili dubokog traga u cjelini našeg društva te šire, a njegova ljudska ličnost svemu tome davala je dodatnu, suštinsku vrijednost. To što je prof. dr. Fikret Karčić značio sredini u kojoj je živio i radio pokazala je, konačno, i njegova današnja dženaza i poštovanje s kojim je danas ispraćen na Vječni svijet.

Nadamo se da će Vas u ovim danima tuge barem donekle utješiti sjećanje na svijetli lik Vašeg supruga i oca, a našeg cijenjenog kolege, uz molitvu Bogu Jedinome da ga nagradi Svojom milošću.

S izrazima iskrenog i dubokog saučešća,

Prof. dr. Sanjin Kodrić, predsjednik BZK „Preporod“

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.