Održana Izvještajno-izborna skupština BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko

 Održana Izvještajno-izborna skupština BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko

U petak 25. januara 2022. godine u Visokom održana je Izvještajno-izborna skupština Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko. Svečana sala Kulturnog centra „Altindag“ Visoko bila je popunjena do posljednjeg mjesta. Pored delegata, skupu su prisustvovali članovi i simpatizeri BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Visoko na čelu sa gradonačelnikom mr. Mirzom Ganićem, predsjedavajućim Gradskog vijeća Nikolom Pekićem, ministarom Vlade ZDK Darijom Pekićem i dr. Skupštini  je prisustvovala i delegacija BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini na čelu sa predsjednikom prof. dr. Sanjinom Kodrićem, direktorom Službe za opće i organizacijske poslove Nerminom Hodžićem i generalnim sekretarom Nazifom Salčinom.

 

 

Skupština je zakazana povodom isteka mandata dosadašnjem rukovodstvu, kao i na osnovu zaključaka Skupštine BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini po kojima su sva općinska i gradska društva obavezna izvršiti preregistraciju i registrirati se u nadležnim ministarstvima kao samostalni pravni subjekti. Pored odluke o osnivanju BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko i izbora rukovodstva u naredne četiri godine, ovo je bila prilika da se analizira dosadašnji rad i predlože aktivnosti za naredni period.

S obzirom na to da je termin održavanja Skupštine bio između dva izuzetno važna datuma – 20. februara, Dana BZK „Preporod“, kada se navršilo 119 godina od formiranja Društva “„Gajret” i 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine – odlučeno je da ova Skupština ima i svečani karakter. U svečanom djelu nastupili su učenici i učenice Gimnazije „Visoko“, MSŠ „Hazim Šabanović“ i OŠ „Kulin Ban“, kao i KUD „Visoko“ i Merjem Duraković iz Sarajeva. Prisutne su pozdravili i uputili važne poruke gradonačelnik mr. Mirza Ganić, predsjednik BZK „Preporod“ u Bosni i Hercegovini prof. dr. Sanjin Kodrić i Mersed Šahinović, predsjednik BZK “Preporod” – Gradsko društvo Visoko.

 

  

 

Uručene su zahvalnice i priznanja za institucije, javne ustanove, privredne subjekte i pojedince koji su pomagali, a i sada daju doprinos radu BZK „Preporod“ – Gradsko društvo Visoko. Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo u sastavu:

 

Predsjednik Skupštine: Midhat ef. Čakalović

 

Članovi Upravnog odbora:

 1. Mersed Šahinović, predsjednik
 2. Asim ef. Muslija, zamjenik predsjednika
 3. Mr. Zenaida Karavdić
 4. Dr. Amir Ganić
 5. Dr. Admir Muslija
 6. Mr. Elvedin Šabanović
 7. Mr. Ibrahim Đozić
 8. Mersiha Sarač
 9. Emina Sinanović
 10. Ćama Vranac
 11. Refija Gagula
 12. Halida Zilić
 13. Mahir Hadžiomerović

 

Savjet:

 1. Dr. Ibrahim Krzović
 2. Mevlana Agić Lemeš
 3. Jesenko Muzaferija

 

Nadzorni odbor:

 1. Seid Bukurević, predsjednik
 2. Hajra Ajdin
 3. Džemal Nukić

 

Sud časti:

 1. Ibrahim ef. Hadžić
 2. Emina Ihtijarević
 3. Mubera Pulo

 

 

 

IZVOR: Visoko.ba

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.