Predsjednik BZK “Preporod” prof. dr. Sanjin Kodrić u posjeti Općini Bužim

 Predsjednik BZK “Preporod” prof. dr. Sanjin Kodrić u posjeti Općini Bužim

Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić 26. 12. 2020. godine ugostio je predstavnike Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” iz Sarajeva na čelu sa njenim predsjednikom prof. dr. Sanjinom Kodrićem. Prijemu su prisustvovali i članovi BZK “Preporod” Bužim sa predsjednikom Amirom Sijamhodžićem, općinski vijećnici te saradnici općinskog načelnika. Načelnik Mersudin Nanić najavio je saradnju Općine Bužim i BZK “Preporod”, spominjući i dosadašnju saradnju, odnosno veliku ulogu BZK “Preporod” Bužim u promoviranju kulturnog života Općine Bužim.

Predsjednik BZK “Preporod” prof. dr. Sanjin Kodrić podsjetio je na značaj, povijesnu ulogu i status BZK “Preporod” kao temeljne kulturne ustanove Bošnjaka, naglasivši to da i lokalne zajednice i društvo u cjelini trebaju prepoznati i adekvatno valorizirati značaj ove institucije, čime će doprinijeti njegovom pozicioniranju u društvu.

Predsjednik BZK “Preporod” Bužim Amir Sijamhodžić kazao je da će Općina Bužim pokrenuti inicijativu za donošenje Odluke o proglašenju BZK “Preporod” ustanovom od posebnog značaja.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.