Pogledajte premijerno prikazan spot za kasidu „Kada Tvoje ime čujem“

 Pogledajte premijerno prikazan spot za kasidu „Kada Tvoje ime čujem“

Sarajevska  grupa „Rejjan“ večeras je premijerno predstavila novi spot za kasidu „Kada Tvoje ime čujem“, koja predstavlja ramazanski poklon za sve ljubitelje i poštovaoce ove vrste duhovne muzike, a koji je u skladu sa trenutnom situacijom i uz poruku „Ostani kod kuće“, nastao u domovima članova grupe „Rejjan“ i drugih umjetnika koji su učestvovali u ovom projektu.

Obzirom da za nekoliko dana dolazi mubarek mjesec Ramazan, članovi grupe „Rejjan“ su, imajući u vidu trenutne okolnosti, željeli na svoj način dodatno duhovno obogatiti i upotpuniti ramazanske dane.

-Naš najodabraniji mjesec dočekujemo u teškoj situaciji, vjerovatno u najtežoj od okončanja rata. Teravije i namazi, ali i druge aktivnosti, koje daju posebnost najdražem gostu, bit će reducirani. Sve to stvara osjećaj tuge kod svakog vjernika, donosi iskušenje u kojem se svako treba preispitati, ali i daje snagu svakome od nas da u ovoj situaciji učini ono što najbolje može. Mi smo zbog toga odlučili da ovo vrijeme izolacije iskoristimo i da uradimo ono što najbolje znamo, a to je da snimimo kasidu i spot, koja je posvećena našem najvećem uzoru i autoritetu, te da u ramazanskim danima donesemo makar malo radosti u domove naših slušalaca.

Rad na ovoj kasidi je okupio izuzetno respektabilnu ekipu, a ono što je posebno važno jeste da je jedan od solista i Asmir Mehmedović, koji je završio Behram-begovu medresu u Tuzli, a koji trenutno živi u Švicarskoj. Na ovaj način smo željeli da afirmišemo talentovane izvođače, koji žive u drugim dijelovima Evrope, kazao je Rijad Imamović, menadžer grupe „Rejjan“.

Tekst za kasidu „Kada Tvoje ime čujem“ je tradicionalni, muziku je radio Emir Đulović, dok je za aranžman, akustičnu gitaru, baglamu, električne gitare, klavir i udaraljke bio zadužen Abdulkerim Popaja, koji je ujedno radio mix i mastering. Video pripremu radio je Almedin Karić. Naj je svirao Idriz Hasanović, a kasida je snimana u sudiju Mekam u Sarajevu.

Inače, ovaj grupa  je prepoznatljiva po obradi tradicionalnih tekstova, za koje ne postoje muzički zapisi ili su iščezli. Članovi ove grupe, zajedno sa drugim umjetnicima, obrađuju ovakve vrste tekstova sa novom muzikom i aranžmanima.

„Rejjan“ je jedan od vodećih bosanskohercegovačkih grupa duhovne muzike, a u pripremi je i novi album, čiji se završetak očekuje do kraja 2020. godine, a koji će biti dodatno obogaćen tekstovima Dževada Ibrahimovića.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.