Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio BZK “Preporod”

 Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka posjetio BZK “Preporod”

Gradonačelnik Abdulah Skaka posjetio je danas BZK “Preporod” i u razgovoru sa predsjednikom Sanjinom Kodrićem iskazao zadovoljstvo uspješnom saradnjom Grada Sarajeva sa ovom temeljnom i najstarijom kulturnom ustanovom Bošnjaka.

„Ova gradska administracija je uvijek iskazivala otvorenost i spremnost na saradnju i podršku djelovanju i projektima ‘Preporoda’, kada je u pitanju očuvanje i promovisanje kulturne baštine, humanitarni rad, obrazovanje, kultura, sport…“, istakao je Skaka.

Gradonačelnik je ukazao i na nemjerljiv doprinos “Preporoda” kulturnom i društvenom životu Sarajeva i Bosne i Hercegovine danas. Potvrda toga je proglašenje BZK “Preporod” i drugih organizacija kulture naroda Bosne i Hercegovine društvima od posebnog značaja za Grad Sarajevo na sjednici Gradskog vijeća u julu ove godine.

„Ovo priznanje koje nama znači nesumnjivo puno, predstavlja iskorak za društveni status ‘Preporoda’ s tradicijom dugom 117 godina. S punim pravom mogu se ponositi i gradonačelnik kao predlagač i Gradsko vijeće kao tijelo koje je ovu odluku donijelo jednoglasno“, kazao je predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Sanjin Kodrić.

Predsjednik Kodrić ovom prilikom se zahvalio Gradu Sarajevu i gradonačelniku Skaki na podršci  manifestaciji pod nazivom “Dan Bošnjaka”, kao i učešću u projektu rodne kuće Safvet-bega Bašagića u Nevesinju kako bi se sačuvao, otrgnuo od zaborava i stavio u funkciju objekat od neprocjenjive historijske i simboličke vrijednosti koji je i nacionalni spomenik BiH.

Profesor Kodrić je, također, čestitao gradonačelniku Skaki i njegovim saradnicima na veoma uspješnom mandatu i dodao: „Gradonačelnik Skaka je, svojim kreativnim i inventivnim pristupom,  ovoj funkciji i instituciji gradonačelnika dao jednu sasvim novu dimenziju koja umnogome nadilazi puku protokolarnost i simboliku. O tome svjedoči niz važnih i prepoznatljivih projekata koje je gradonačelnik sa svojim mladim timom realizirao u prethodnom mandatu“.

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.