Koncert “Sazvučja” u Mostaru: Novi projekt Međukulturnog vijeća BiH

 Koncert “Sazvučja” u Mostaru: Novi projekt Međukulturnog vijeća BiH

Koncert  “Sazvučja” održat će se u petak, 17.  septembra 2021. godine s početkom u 18.00 sati na platou ispred HD „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru.

Koncert organizira Međukulturno vijeće Bosne i Hercegovine, koje čine temeljne organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovine BZK “Preporod”, HKD “Napredak”, SPKD “Prosvjeta” i JKPHD “La Benevolencija”, a koje na ovaj način nastavljaju sa saradnjom na zajedničkim projektima te na afirmaciji, promociji i istraživanju kulture, kulturne baštine i kulturnog identiteta naroda Bosne i Hercegovine.

Na koncertu će nastupiti: Dženana & Dženana, duo koji čine sopranistica dr. Dženana Huseinagić i pijanistica mr. Dženana Šehanović Sarajlić; Trio „Senso“, koji čine mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović, glasovir, i prof. Jelena Marković-Milićević, violončelo; Zorana & ęthno orchestra i Etno grupa „Sv. Dimitrije“.

Koncert se održava pod pokrovitjstvom premijera Hercegovačko-neretvanskog kantona gosp. Nevenka Hercega i ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta prof. dr. Rašida Hadžovića te gradonačelnika Mostara gosp. Marija Kordića i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mostara gosp. Salema Marića.

Koncert će snimati i u svom programu emitirati Bosanskohercegovačka radio-televizija – BHT1, a ulaz na koncert je slobodan uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Odolijevajući vremenu i imajući jasnu viziju, ali i kulturne vrijednosti kao vrh svojih prioriteta, organizacije kulture naroda Bosne i Hercegovine i danas vrijedno rade i idu u korak s vremenom, što dokazuju i ovim zajedničkim koncertom u Mostaru, nakon briljantnog koncerta pod istim nazivom u Sarajevu prošle godine, uz želju i namjeru da ovi koncerti postanu tradicionalni i da će ova uigrana “Sazvučja” u narednom periodu “prošetati” svim gradovima Bosne i Hercegovine.

 

Podijeli

Podržite nas!


Ovaj prozor će se zatvoriti za 18 sekundi.